Οδηγίες Φροντίδας Χειροποίητων Κοσμημάτων

Στην “Chrisarti”, προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή έρευνα αγοράς, προκειμένου να εξασφαλίζουμε ότι τα προϊόντα μας θα αντέξουν στο χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, σας προτείνουμε να ακολουθείτε μερικές απλές συμβουλές φροντίδας κοσμημάτων, ώστε να τα διατηρείτε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να τα απολαμβάνετε για πολύ καιρό.

 Αποφύγετε την άμεση επαφή των κοσμημάτων σας με κολόνια, λακ, κρέμες σώματος και οποιοδήποτε άλλο χημικό. Τα διάφορα χημικά στοιχεία που περιέχουν, μπορεί να επηρεάσουν τα κοσμήματά σας κάνοντάς τα να μαυρίσουν.
 Όταν σαπουνίζετε τα χέρια σας, προτιμήστε να αφαιρέσετε τα κοσμήματα. Τυχόν υπολείμματα σαπουνιών μπορεί να βλάψουν την επιφάνεια των μετάλλων ή των μαργαριταριών και γενικότερα των ημιπολύτιμων λίθων.
 Να ελέγχετε τακτικά τα κοσμήματά σας για τυχόν φθορές (πχ τα κουμπώματα ή τους κρίκους)
 Προτιμάτε να μην τα φυλάσσετε όλα μαζί σε ένα κουτί, ώστε να αποφύγετε την πιθανότητα να μπερδευτούν μεταξύ τους ή να χαραχτούν.
 Αποθηκεύστε τα σε μικρές συσκευασίες ή μικρά πουγκιά, ώστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή με το έντονο φως ή τον αέρα.
 Προτιμήστε να αφαιρέσετε τα κοσμήματά σας όταν κάνετε βαριές εργασίες, όταν γυμνάζεστε, κολυμπάτε ή κοιμάστε, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να χτυπηθούν ή να σπάσουν οι αλυσίδες.
 Αποφύγετε να φοράτε τα κοσμήματά σας στην πισίνα, καθώς το χλώριο μπορεί να τα βλάψει.
 Μπορείτε να φρεσκάρετε τα κοσμήματά σας με ελαφρύ τρίψιμο διαλύματος μαγειρικής σόδας σε νερό ή σαπουνόνερου με μία μαλακή οδοντόβουρτσα. Ιδιαίτερη προσοχή στα μαργαριτάρια, διότι μπορεί να φθαρεί η επιφάνειά τους, εάν τριφτούν δυνατά. Αφού τελειώσετε, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και σκουπίστε τα καλά με ένα μαλακό και στεγνό πανί.

Οδηγίες Φροντίδας Χειροποίητων Πλεκτών Τσαντών

Σίγουρα αγαπάτε τις χειροποίητες πλεκτές τσάντες σας, ακριβώς όπως εμείς και προτιμάτε να τις περιποιείστε και να τις προσέχετε, ώστε να διατηρούνται πάντα όμορφες. Παρακάτω, σας αναφέρουμε ορισμένες προτάσεις φροντίδας χειροποίητων πλεκτών τσαντών, προκειμένου να τις ευχαριστιέστε κάθε φορά που τις κρατάτε, όπως την πρώτη φορά, που την πήρατε στα χέρια σας!
Προτιμήστε να αποθηκεύετε τις τσάντες σας γεμίζοντάς τες με χαρτί αφής, εφημερίδες, ύφασμα κτλ, για να διατηρούν το σχήμα τους.
Προτιμήστε να τις αποθηκεύετε σε πάνινες ή υφασμάτινες σακούλες και αποφύγετε το νάιλον.
Αποφύγετε να έρχονται τα μεταλλικά μέρη σε συχνή επαφή με νερό, κρέμες, κολόνιες, αρώματα κτλ.
Αποφύγετε να τις κρεμάμε σε κρεμάστρες, για να μην αλλοιώνεται το σχήμα στα χερούλια από δέρμα ή δερματίνη.
Ανά τακτά διαστήματα, μπορείτε να τις τινάζετε και τις ξεσκονίζετε.
Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέτετε στο εσωτερικό τους ένα φακελάκι με το αγαπημένο σας άρωμα (πχ βανίλια, λεβάντα κτλ), προκειμένου να το μυρίζετε κάθε φορά που τις ανοίγετε.